La cină cu Berlusconi, în vacanţă cu Veltroni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unei anchete realizate de institutul roman Demopolis, 42% din italieni ar merge la cină cu Silvio Berlusconi şi numai 33% cu Walter Veltroni, fostul primar al Romei, în prezent

Conform unei anchete realizate de institutul roman Demopolis, 42% din italieni ar merge la cină cu Silvio Berlusconi şi numai 33% cu Walter Veltroni, fostul primar al Romei, în prezent preşedinte al Partidului Democrat. În schimb, acesta este preferat ca şi companion pentru excursii în străinătate, cu un procent de 35%, faţă de numai 27% cât a obţinut principalul său rival politic, "Il Cavaliere".

De o apreciere neaşteptată în rândul italienilor se bucură şi Gianfranco Fini (liderul Alianţei Naţionale), care a fost considerat, cu un procent de 31%, un bun interlocutor pentru o cină la restaurant, dar numai 15% din cei intervievaţi ar pleca cu el într-un voiaj mai lung. După cum o arată sondajul, popularitatea lui Veltroni a crescut în special în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani.

"Il Cavaliere" atacă

Silvio Berlusconi nu a pierdut ocazia de a-şi "taxa" adversarul politic, spunând că el se bucură de succes în rândul pensionarilor pentru că a făcut recent "o promisiune demagogică": aceea de a mări pensiile începând cu luna iulie a acestui an. Presa din Peninsulă pune ascensiunea lui Veltroni şi pe seama faptului că, cel puţin în ultima perioadă, el a "amestecat" discursul politic cu cel referitor la viaţa sa privată.

Astfel, pentru prima dată de când a debutat campania electorală, Veltroni a vorbit, într-un interviu acordat săptămânalului "Chi", despre relaţia cu soţia sa, Flavia, care durează de pe vremea când amândoi erau nişte simpli liceeni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite