Un avion chinez a aterizat de urgenţă în urma unui mesaj de "ameninţare teroristă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mesaj anonim de "ameninţare teroristă" a forţat luni un avion chinez să aterizeze de urgenţă după ce decolase din provincia Xinjiang (nord-vest), căzând victimă violenţelor sporadice între minoritatea turcofonă a uigurilor şi chinezii han, potrivit presei chineze, relatează AFP.

Avionul a aterizat pe aeroportul din Lanzhou în provincia Gansu (nord-vest), după primirea mesajului în jurul orei 17.30 (12.30, ora României), a anunţat agenţia oficială China Nouă, citând surse din compania aerienă şi din cadrul forţelor locale de securitate.

Zborul companiei China Southern Airlines venea de la Istanbul. Mesajul de ameninţare a apărut după ce avionul făcuse escală la Urumqi, capitala provinciei Xinjiang, şi se îndrepta spre Beijing, scrie Mediafax.

În iunie, un avion ce efectua o cursă între două oraşe din Xinjiang a făcut obiectul unei tentative de deturnare pusă la cale de şase membri ai minorităţii uigure.

Provincia Xinjiang este populată de aproximativ nouă milioane de uiguri turcofoni care se plâng că drepturile lor lingvistice, culturale şi religioase sunt încălcate.

În iulie 2009, violenţe produse la Urumqi între uiguri şi chinezi han, etnie majoritară în China, s-au soldat cu aproape 200 de morţi şi mai mult de 1.600 de răniţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite