Comunitatea internaţională se mobilizează în urma cutremurului din Chile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea internaţională oferă ajutor statului sud-american în urma cutremurului devastator de 8,8 grade pe scara Richter, scrie Voice of America.

Uniunea Europeană a anunţat că a alocat 4 milioane de dolari pentru a ajuta imediat Chile. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a descris această acţiune ca pe "un prim pas" pentru "a ajuta persoanele în suferinţă şi pentru a întâmpina nevoile imediate".

Secretarul ONU Ban Ki-Moon a transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti şi a anunţat că va cere o evaluare a situaţiei de la Comisia Economică a ONU pentru America Latină şi Caraibe, care are sediul în oraşul chilian Santiago.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a anunţat că administraţia Obama este pregătită să ofere ajutor. Gibbs a mai asus că oficialii americani monitorizează cu atenţie situaţia.

Crucea Roşie britanică a alocat peste 75.000 de dolari din fondurile sale pentru dezastre pentru a ajuta Chile. Organizaţiile Oxfam şi Salvaţi Copii organizează echipe de urgenţă şi strâng bani pentru statul sud-american.

Preşedintele chilian Michelle Bachelet încă nu a solicitat ajutor internaţional.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite