Chile a fost pregătită de cutremur, spre deosebire de Haiti - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre deosebirea dintre Chile şi Haiti în cazul celor două cutremure, aplicaţia dezvoltată de Google pentru găsirea persoanelor dispărute în Chile sau fondurile alocate de Crucea Roşie pentru statul sud-american. Printre alte subiecte, Suazo arată suport pentru victimele cutremurului, iar Elliott Yamin se afla în Chile în timpul cutremurului.

Chile a fost pregătită de cutremur, spre deosebire de Haiti. Cutremurul din Chile a fost mult mai puternic decât cel care a lovit Haiti luna trecută, însă bilanţul morţilor din cele două ţări este extrem de diferit, scrie AP. Motivele sunt simple. Chile este o ţară mai bogată şi mult mai bine pregătită, cu reguli stricte de construcţie a clădirilor, o reacţie la urgenţă mult mai bună şi cu o istorie bogată în ceea ce priveşte mişcările seismice. Niciun haitian nu mai trăise experienţa unui cutremur până la cel din 12 ianuarie.

Google a dezvoltat o aplicaţie pentru găsirea persoanelor în Chile
. La câteva ore după cutremurul devastator din Chile Google a dezvoltat o aplicaţie online, "Person Finder: Chile Earthquake", care are ca scop găsirea persoanelor dispărute în urma cutremurului sau pentru postarea de informaţii despre persoanele găsite, scrie Erictric. Aplicaţia este foarte uşor de folosit şi este disponibilă în limbile engleză şi spaniolă.

Crucea Roşie alocă 50.000 de doalri pentru cutremurul din Chile. Crucea Roşie din SUA a alocat o sumă iniţială de 50.000 de dolari pentru a ajuta comunităţile afectate de cutremurul de 8,8 grade pe scara Richter din Chile, notează MyFox9. Reprezentanţii Crucii Roşii anunţă ca sunt pregătiţi să ofere mai mult ajutor în cazul în care va fi necesar.

Suazo arată suport pentru victimele cutremurului. Atacantul chilian Humberto Suazo şi-a arătat suportul pentru victimele cutremurului din ţara sa, după ce a înscris două goluri pentru Zaragoza în Primera Division. Jucătorul şi-a arătat tricoul purtat pe sub echipament, pe care scrie "Forţă Chile", după cele două goluri înscrise. Suazo a ajuns la Madrid de la clubul mexican Monterrey în ianuarie, scrie USA Today.

Elliott Yamin se afla în Chile în timpul cutremurului.
Elliott Yamin se afla în Chile, participând la Festivalul Internaţional Viña del Mar, în momentul producerii cutremurului de 8,8 grade pe scara Richter. Elliott se afla la aproximativ 150 de kilometri de epicentrul cutremurului şi nu a fost rănit. "Cutremur imens acum în Chile!!... Jur că am crezut că acesta este sfârşitul vieţii mele!!!!!" a portat acesta pe Twitter imediat după cutremur. "Clădirea se legăna în faţă şi în spate în timp ce mă aflam în camera mea", a declarat acesta apoi, potrivit USA Today.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite