A căzut cortina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plâns de zeci de mii de admiratori, Luciano Pavarotti a fost înmormântat, ieri, în cavoul familiei Îndureraţi, admiratorii l-au aplaudat pentru ultima dată pe marele artist, atunci când

Plâns de zeci de mii de admiratori, Luciano Pavarotti a fost înmormântat, ieri, în cavoul familiei

Îndureraţi, admiratorii l-au aplaudat pentru ultima dată pe marele artist, atunci când sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus, vineri, în Catedrala San Gimignano, din Modena.

Din acel moment, până la slujba propriu-zisă, de ieri după-amiază, zeci de mii de persoane s-au perindat pe la catafalcul tenorului, în semn de omagiu pentru acela care le-a încântat sufletele atâtea zeci de ani şi a purtat, într-un chip unic, faima belcanto-ului italian pe toate marile scene lirice ale lumii.

Mii de oamenii s-au îmbulzit şi ieri în faţa Catedralei, pentru a urmări slujba de înmormântare pe ecranele uriaşe amplasate în piaţă. În semn de doliu, toate drapelele din Modena, oraşul natal al lui Pavarotti, au purtat ieri o panglică neagră, iar magazinele au fost închise.

La funeralii au participat, alături de rude şi apropiaţi, premierul italian Romano Prodi cu soţia, mai mulţi membri ai guvernului de la Roma, fostul secretar general al ONU, Koffi Annan, dar şi mari artişti precum tenorii Placido Domingo şi Jose Carreras, Bono, solistul trupei U2, etc.

Tenorul Andrea Bocelli a cântat în timpul slujbei Panis Angelicus, imn care a fost intonat în anul 1978 la Catedrala din Modena chiar de Luciano Pavarotti şi de tatăl său. Adulat de fani, admirat chiar şi de criticii cei mai acerbi, "Big Luciano", cum i se mai spunea cu simpatie, a fost îngropat în cavoul familiei sale, din cimitirul Montale Rangone.

Cancerul de pancreas, de care suferea, l-a constrâns pe Pavarotti să renunţe, în 2006, la turneul său mondial de adio. De atunci, el nu a mai apărut în public. Joi dimineaţa, la 6 ora României, a spus adio acestei lumi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite