Tot mai mulţi americani şi-au pierdut casele sau riscă să şi le piardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semn că recesiunea se adânceşte şi că nu poate fi vorba de o revenire economică, tot mai mulţi americani îşi pierd casele. Pur şi simplu nu mai reuşesc să-şi plătească împrumuturile către bănci, relatează Associated Press.

De pildă, între iulie şi septembrie, numărul proprietarilor care au primit avertismente de la bănci a crescut cu 14%. Este şi un semn că băncile devin tot mai agresive faţă de datornicii care întârzie plăţile. Avertismentul este primul pas că banca intenţionează să dea afară proprietarul în scurt timp şi să închirieze ori să vândă respectiva casă.

În total, aproape 200.000 de familii americane au primit în septembrie avertismentul de la banca unde şi-au făcut împrumutul. În acelaşi trimestru, creditorii "au confiscat" 196.530 de case.

În medie, în SUA e nevoie de 336 de zile pentru ca o casă să fie luată de bancă proprietarului. Însă diferenţele între statele SUA sunt mari: în New York e nevoie, în medie, de 986 de zile, în timp ce în Texas - doar de 76 de zile.

Fenomenul va afecta întregul sector imobiliar din SUA, care nu îşi poate reveni, cât timp riscul de a pierde casa este tot mai mare, scrie AP, citând experţi americani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite