Un prizonier italian cere să fie trimis înapoi la închisoare decât să mai fie lăsat la austerii călugări capucini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un prizonier care-şi ispăşea pedeapsa într-o mânăstire a călugărilor capucini a implorat autorităţile să îl retrimită la închisoare decât să-l mai lase să înfrunte rigorile vieţii monahale.

David Catalano a fugit zilele trecute pentru a doua oară în şase săptămâni din instituţia condusă de călugări. Motivul: regimul impus de călugării bărboşi este mult mai auster decât poate suporta.

Prima dată, prizonierul în vârstă de 31 de ani a fugit din lăcaşul de reabilitare a prizonierilor din Santa Maria degli Angeli, lângă oraşul Enna din Sicilia. Se întâmpla la sfârşitul lui noiembrie şi prizonierul s-a predat imediat la cel mai apropiat comisariat de poliţie. A fost arestat din nou şi trimis înapoi.

Astfel, infractorul, condamnat pentru furt, a trebuit să se confrunte din nou cu rigorile vieţii impuse de capucini în instituţia de reabilitare, care funcţionează ca un fel de arest la domiciliu, scrie "The Telegraph". Trezit în zorii zilei, muncă fizică, mâncare puţină şi culcat devreme. Luni seara, nu a mai suportat şi a fugit din nou.

"Nu mă mai întorc la capucini", le-a spus el poliţiştilor, cărora le-a propus să îl trimită înapoi la închisoare. Zis şi făcut. Autorităţile i-au făcut pe plac şi l-au trimis la închisoarea din oraşul Nicosia (oraş sicilian).

Călugării capucini s-au desprins în secolul al XVI-lea din ordinul călugărilor franciscani. Au pledat tot timpul pentru un stil de viaţă monastică mai simplu, mai riguros, valorile de bază fiind rugăciunea, postul şi strictul necesar. Nu li se permitea să deţină proprietăţi ori să aibă bani, iar mâncarea şi-o obţineau din cerşit. Sunt uşor recunoscuţi după veşmintele maronii cu glugă - de unde le vine de altfel şi numele ("cappuccio" însemnând "glugă").

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite