Sarkozy despre Cameron: “un băieţaş încăpăţânat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Summitul s-a terminat, harţa dintre preşedintele francez şi premierul britanic, în schimb, continuă.

La o întâlnire privată cu deputaţii UMP (Uniunea pentru o Mişcare Populară - partidul de guvernământ), Nicolas Sarkozy a declarat despre premierul David Cameron că a procedat ca "un băieţaş încăpăţânat", la summitul UE de săptămâna trecută, când Marea Britanie şi-a folosit dreptul de veto.

"Cameron s-a comportat ca un băieţaş încăpăţânat, cu o singură obsesie: protejarea City-ului, care vrea să continue să existe precum un centru off-shore. Niciun alt stat nu l-a sprijinit. Este semnul unei înfrângeri politice", a declarat Sarkozy, citat de publicaţia "Le Canard Enchaîné".

Liderul de la Elysée a lăudat, în schimb, celelalte 26 de state pentru că au reuşit să ajungă la un acord asupra unei coordonări fiscale fără ajutorul Marii Britanii. Victoria lor reprezintă un eşec pentru Albion, a mai apreciat Sarkozy. Nu a pierdut nici ocazia pentru o mică laudă în ceea ce priveşte propria persoană.

"EU am manevrat bine problema"


"E pentru prima dată că noi am spus "NU" Marii Britanii. Din punct de vedere obiectiv, a fost o mare lovitură. Eu am manevrat bine problema. Toată lumea a recunoscut că propunerea mea era singura soluţie. Poate că acordul nu rezolvă criza cu totul, dar e un instrument pentru a o combate. Dinamismul axei franco-germane ne-a permis să strângem umăr la umăr 26 de ţări", le-a mai explicat liderul francez colegilor de partid.

După summit, camerele de vederi au surprins momentul în care Nicolas Sarkozy a refuzat să dea mana cu premierul britanic.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite