Cele mai bune fotografii din 2010 cu păsări rare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a concursului anual internaţional de fotografii cu păsări rare din lumea întreagă şi-a anunţat câştigătorii.

Lansat în 2010, concursul a premiat fotografii cu păsări care s-au încadrat în trei categorii, stabilite de Uniunea Internaţională de Conservare a Naturii: pe cale de dispariţie sau în număr foarte mic, pe cale de dispariţie sau dispărute (în libertate) şi specii migratoare pe cale de dispariţie.

Ibisul crestat din Asia a ocupat locul de onoare în cadrul concursului, la categoria "pe cale de dispariţie sau în număr foarte mic", potrivit National Geographic.

Pasărea a trăit odată în Rusia, Japonia, şi China, dar populaţia sa a scăzut la aproximativ 250 în provincia Shaanxi din China. Activităţile agricole au afectat, probabil, pasările, prin reducerea hranei.



Imaginea de mai sus, cu doi papagali cu burta portocalie, a câştigat locul întâi la categoria "specii migratoare pe cale de dispariţie".

Aceşti papagali mici se află numai în sud-vestul Tasmaniei şi în timpul iernii migrează la sud-estul Australiei. Probabil au mai rămas cel mult de 150 de păsări în sălbăticie.

image
image

Kakapo a primit premiul întâi la categoria "pe cale de dispariţie sau dispărute (în libertate)". Denumit şi papagalul bufniţa, Kakapo este cea mai rară pasăre din Noua Zeelandă. Doar 124 de păsări au mai rămas în sălbăticie - specia aproape a dispărut din cauza mamiferelor ca pisicile sălbatice.

FOTO: NATIONAL GEOGRAPHIC

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite