Oraşul american Buford, vândut unui vietnamez pentru 900.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerat cel mai mic oraş din lume, Buford, din statul Wyoming, a fost vândut joi la licitaţie unui cetăţean vietnamez a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

25 de doritori s-au înscris la licitaţie, relatează "The Telegraph". Slicitaţia s-a desfăşurat şi la faţa locului şi online. Oraşul conţine o casă cu trei dormitoare, o şcoală, o benzinărie şi câteva alte clădiri. Ultimul locuitor al oraşului Buford şi proprietar al său, Don Sammons, de 61 de ani, a declarat pentru AFP că oraşul a fost vândut unui vietnamez din Ho Şi Min. "A venit din Vietnam să participe la licitaţie", a adăugat Sammons.
Vietnamezul a trebuit să se "lupte" cu doritori din Hong Kong, New York, Florida, Kansas şi Wyoming. Licitaţia a început de la 100.000 de dolari. La licitaţia de la faţa locului au participat 20 de oameni şi alţi câţiva şi-au făcut cunoscute ofertele telefonic.

"Sunt bucuros şi trist în acelaşi timp. Dar asta mi-am dorit", a declarat Sammons. "Pot continua şi pot să încep un nou capitol al vieţii", a mai spus el, adăugând că intenţionează să stea lângă o plajă câteva săptămâni, apoi să scrie o carte despre viaţa sa în Buford.
În urmă cu mai mulţi ani, Buford era un punct de oprire pentru trenuri şi avea 2.000 de locuitor. Dar apoi au început să se mute după ce trenul nu mai oprea. Până când, în cele din urmă, pe indicatorul de la intrarea în oraş a rămas scris: "Buford. Populaţie:1".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite