Mai mult de 10.000 de biciclete, puse la dispoziţia parizienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiect revoluţionar, introdus recent în capitala franceză Barter profitabil la Paris! O firmă de publicitate a lansat proiectul Velieb, prin care va oferi spre închiriere peste 10.000 de

Proiect revoluţionar, introdus recent în capitala franceză

Barter profitabil la Paris! O firmă de publicitate a lansat proiectul Velieb, prin care va oferi spre închiriere peste 10.000 de biciclete. În schimb, compania va primi, din partea municipalităţii, dreptul de a utiliza 1.628 de panouri publicitare din capitala Franţei. A fost introdusă una dintre cele mai inovative încercări de a face bani şi a salva mediul în acelaşi timp.

Proiectul Velieb a fost lansat duminica trecută cu mare succes în Paris. La numai câteva ore de la inaugurare, cele circa 750 de staţii răspândite în întreaga capitală franceză - dintre care douăzeci, în jurul gării - au fost golite de elegantele biciclete gri puse la dispoziţie de către J.C. Decaux, lider european în comunicaţii externe.

Compania de publicitate s-a angajat să pună la dispoziţia parizienilor 20.000 de biciclete până la sfârşitul anului. În schimbul acestei oferte, grupul francez a primit un important contract de publicitate. A obţinut, astfel, dreptul de a folosi 1.628 de panouri publicitare din Paris. Locuitorii capitalei franceze s-au arătat foarte încântaţi de iniţiativă. Ei spun că bicicletele îi vor ajuta să economisească timp în transportul comun.

De interes pentru toate capitalele mondiale Bucuria francezilor l-a determinat pe primarul Parisului, Bertrand Delanoë, să anunţe că va creşte numărul pistelor destinate bicicletelor. Succesul a depăşit aşteptările edililor. Duminică, între orele 13.00 şi 17.00, s-au făcut deja circa 15.000 de curse.

Un proiect similar de închiriere de biciclete a fost introdus, tot cu mare succes, în urmă cu doi ani, la Lyon. Directorul de strategie al grupului J.C. Decaux, Albert Asseraf, spune că iniţiativa pariziană va fi de interes pentru toate capitalele mondiale.

Mecanismul ingenios introdus de această companie de publicitate îi va aduce câştiguri între 34 şi 46 milioane de euro în următorii zece ani din închirierea bicicletelor. Pe de altă parte, şi Parisul va avea de câştigat.

Specialiştii spun că Lyonul a devenit un oraş mai uman şi mai puţin periculos, mai puţin stresant şi mai puţin poluant de când s-au introdus bicicletele de închiriat. De asemenea, ei au calculat o scădere cu 3.000 de tone a emisiilor de bioxid de carbon de la începutul introducerii acestui program, ceea ce a contribuit la îmbunătăţirea calităţii aerului din oraş.

Care sunt costurile de închiriere

Un abonament pentru o zi costă un euro. Pentru şapte zile, se ridică la cinci euro. Abonamentul anual este de 29 de euro. Bicicleta se poate utiliza gratuit timp de o jumătate de oră. Pentru durate mai lungi, taxa este de un euro pe oră. O deplasare cu bicicleta în Paris durează în medie 25 de minute. Sistemul Velieb este accesibil persoanelor cu vârste de peste 14 ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite