Berlusconi, în sfârşit faţă-n faţă cu legea? Parchetul cere să fie condamnat la cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul din Milano a cerut miercuri o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fostul premier italian, acuzat de corupţie în afacerea Mills, relatează "Le Monde".

"Avem certitudinea, dincolo de orice îndoială, că acuzatul e vinovat", a acuzat procurorul Fabio De Pasquale. "Il Cavaliere" e acuzat că ar fi băgat în conturile fostului său avocet britanic David Mills 600.000 de dolari. Contra acestor sume, avocatul s-a dat peste cap să obţină mărturii false în favoarea lui Berlusconi în mai multe procese care îl vizau şi care au fost deschise pe numele său în anii 90.

Procurorul a citat ca probă a vinovăţiei, printre altele, o decizie a curţii de casaţie, cea mai înaltă instanţă italiană, din februarie 2010. Acum doi ani, această instanţă a decis că faptele de corupţie de care era acuzat Mills (judecat într-un proces separat) trebuie prescrise şi anulase condamnarea avocatului. Totuşi, Curtea denunţase în motivaţie "un caz de corupţie extrem de grav", confirmând implicit că Berlusconi fusese cel care l-a corrupt de David Mills.

Nu este însă sigur că tribunalul din Milano ar putea să şi dea un verdict.Avocaţii apărării au solicitat, la sfârşitul lui ianuarie, recuzarea tribunalului, pe motiv că nu este "imparţial". I se reproşează în special că ar fi refuzat să audieze anumiţi martori. Curtea de apel din Milano trebuie să se pronunţe în acest caz pe 18 februarie. Iar termenul prescrierii procesului se apropie cu paşi repezi: conform apărării, el a fost deja la 9 februarie. Conform parchetului, el ar fi până la jumătatea lui iulie cel mai târziu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite