Tribunalul cere pedeapsa cu moartea pentru dictatorul tunisian Ben Ali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte tunisian înlăturat de la putere în urmă cu peste un an, e judecat în lipsă pentru ucideri voluntare de un tribunal militar.

Tribunalul a cerut pedeapsa capitală pentru fostul dictator tunisian Zine el-Abidine Ben Ali, judecat în contumacie pentru rolul avut în represiunea revoltelor dion ianuarie 2011 la Thala şi Kasserine, două oraşe emblematice ale revoluţiei tunisiene, scrie "Le Point".

Procurorul tribunalului militar din Kef, în nord-vestul ţării, a cerut pedeapsa cu moartea pentru "complicitate la ucideri voluntare". A cerut sancţiunile cele mai severe şi pentru ceilalţi 22 de acuzaţi, foşti înalţi responsabili ai regimului. Sunt învinovăţiţi de moartea a cel puţin 22 de oameni. Ben Ali este judecat şi de tribunale civile şi a acumulat deja conform condamnărilor 66 de ani de închisoare pentru deturnare de fonduri, trafic de droguri, abuz de bunuri publice. Pe numele său şi al soţiei sale au fost emise mandate de arestare internaţionale. Cei doi se află în Arabia Saudită, care nu a răspuns până acum în niciun fel cererilor de extrădare formulate de Tunisia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite