Bătaie cu pumni în Parlamentul britanic. Un deputat este arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul laburist Eric Joyce a fost suspendat temporar, după ce l-a agresat pe deputatul conservator Stuart Andrew

Regina are un nou motiv de supărare. Miercuri seara, deputatul laburist englez Eric Joyce a fost arestat într-un bar din Camera Comunelor. Potrivit martorilor, i-a articulat colegului său conservator (Tory) Stuart Andrew câţiva pumni. Apoi, şi un cap în gură. Joyce şi-a petrecut noaptea în arest. Partidul său a anunţat că va fi suspendat până la finalul anchetei.

Fostul ofiţer. acum în vârstă de 50 de ani (din care 21 petrecuţi în armată), a avut de mai multe ori probleme cu băutura. În 2010, când era purtător de cuvânt al partidului pe chestiuni legate de apărare, a fost demis din funcţie pentru că a refuzat să se supună unui alcooltest.

Iar cazul său nu este izolat în Parlamentul britanic, scrie "The Telegraph". "Anumiţi reprezentanţi beau atât de mult înainte de dezbateri încât în timpul acestora abia se ţin pe picioare", spunea, în octombrie 2011, un alt deputat conservator. "Cine s-ar duce de pildă la un chirurg care a dat pe gât o sticlă de vin la prânz? Acceptăm în schimb ca deputaţii să îşi exercite funcţia chiar dacă unii dintre ei beau în exces", a adăugat deputatul.

După incident, trei capete de acuzare au fost formulate de Scotland Yard contra deputatului Eric Joyce şi acesta va fi adus în faţa magistraţilor pe 7 martie. Joyce este deputat de Falkirk.
Bătaia a mai implicat şi alţi patru deputaţi conservatori şi un alt laburist.

Martorii spun că Joyce nu a fost în niciun fel provocat. Site-ul PoliticsHome relatează că Joyce s-ar fi plâns că barul este "plin de conservatori". Însă în barul "Strangers" se strâng deputaţi din toate partidele, în fiecare seară când există dezbateri în Camera Comunelor.
Deputatul bătut este considerat unul dintre cei mai prietenoşi şi calmi membri ai Camerei Comunelor. Doctorii sunt de părere că se va recupera rapid şi că cele câteva contuzii cu care s-a ales nu sunt periculoase. Deocamdată, nu a anunţat dacă va depune plângere contra bătăuşului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite