Preşedintele Traian Băsescu îl face praf pe ambasadorul României în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului l-a criticat dur pe diplomatul Răzvan Rusu, care a lipsit de la evenimentul organizat la Roma, pentru români, de Ziua Naţională a României.

„Ce am văzut acum câteva minute la ProTv International demonstrează că românii din comunităţile de peste hotare sunt cei mai buni ambasadori. 7.000 de români s-au strâns de ziua naţională. Primarul Romei s-a dus să-i felicite de 1 decembrie,. În schimb, ambasadorul român în Italia nu s-a dus. Sper ca pe ambasadorul nostru la Roma să-l apuce sărbătorile de iarnă acasa, în sânul familiei.". Ambasador în Italia este Răzvan Rusu, aflat la final de mandat. Preşedintele român a făcut declaraţia la ambasada României, la întâlnirea cu comunitatea de români.

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României la Roma a fost organizată pe 27 noiembrie, la teatrul Tendastrisce, de Asociaţia Românilor din Italia. La eveniment a participat primarul Romei, cu un mesaj extrem de prietenos faţă de români. Gianni Alemano a invitat cei aproximativ 7.000 de români prezenţi să se înscrie pe listele electorale suplimentare, pentru că, în calitate de cetăţeni comunitari, "au dreptul de vot la alegerile administrative".
Ambasada României nu a trimis niciun reprezentant la eveniment şi a refuzat şi să acorde patronajul pentru această întâlnire. Mai mulţi reprezentanţi ai primăriei întrebându-se ce se întâmplă, de ce Ambasada se comportă cu ostilitate faţă de români, potrivit publicaţiei „Gazeta Românească".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite