Astăzi, mai multe bariere în calea presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cei 35 de ani care au trecut de la răsunătoarea dezvăluire de presă care a fost Watergate, "guvernele şi-au construit puternice aparate de relaţii publice", a declarat recent Bob Woodward,

În cei 35 de ani care au trecut de la răsunătoarea dezvăluire de presă care a fost Watergate, "guvernele şi-au construit puternice aparate de relaţii publice", a declarat recent Bob Woodward, într-un interviu dat jurnalistului Dennis Myers de la publicaţia "News Review", din Oregon.

"Aceste aparate sunt formate din oameni care încearcă să prezinte lucrurile într-o lumină favorabilă şi care îşi dedică întreaga viaţă acestui scop. Specialiştii în PR sunt mult mai buni decât erau în urmă cu 40 de ani. Barierele ce trebuie depăşite pentru a ocoli acest sistem sunt mai mari", consideră Woodward. El crede că presa americană face şi acum eforturi extrem de mari, dar că "trebuie lucrat mai mult şi mai dur".

Tenacitate

Woodward spune că celebra scenă din filmul "Toţi oamenii preşedintelui" - în care el şi colegul său Carl Bernstein stau în Biblioteca Congresului, cercetând, zile întregi, o puzderie de documente - este încă de actualitate .

"Acest tip de jurnalism se practică încă la <> . La fel se procedează la o mulţime de ziare mari, la <> , <> , <> ", a declarat Woodward.

"Oamenii lucrează luni sau chiar şi un an la un anumit subiect. Există acea dorinţă de a rezista în faţa autorităţilor, care este critică", a spus Woodward.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite