Cele mai bântuite locuri din Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă carte prezintă legendele fantomelor ce înfioară lumea de sute de ani Folclorul englez abundă în poveşti despre cranii care ţipă sau călăreţi fără cap. Martori

O nouă carte prezintă legendele fantomelor ce înfioară lumea de sute de ani

Folclorul englez abundă în poveşti despre cranii care ţipă sau călăreţi fără cap. Martori îngroziţi au susţinut de-a lungul timpului că au văzut stafii.

Autoarele cărţii "Penguin Book of Ghosts", Jennifer Westwood şi Jacqueline Simpson, au selectat legende seculare, alcătuind un ghid al locurilor bântuite din Marea Britanie. "Cititorii vor fi surprinşi să constate că unele poveşti despre care se credea că se referă la unele obiective turistice vorbesc, de fapt, de alte locuri. Legendele şi poveştile populare sunt în continuă mişcare, ca un aisberg", se arată în prefaţa cărţii. Satul Prestbury din comitatul Gloucestershire este catalogat drept cel mai bântuit loc din Anglia. Se spune că îşi fac apariţia aici: un călăreţ fără cap din războiul civil (legenda spune că a fost un regalist ucis de capetele rotunde), stafiile unor ciobani cu turme de oi, fantoma unui strangulator care a ucis o mireasă, fantoma proprietarului domeniului Walnut Cottage.

Fantomele "cutreieră" mai mult satele

Potrivit noului ghid, multe poveşti vorbesc despre fantomele din satele Angliei. Satul Clopton din comitatul Northamptonshire este bântuit de ucigaşul "Skulking Dudley".

Se spune că sufletul său nu-şi găseşte odihna din cauza unei crime pe care a comis-o în 1349. Potrivit unei povestiri din anii 1880, un magistrat corupt din Cumbria ar fi fost bântuit de craniile unui fermier şi al soţiei, care-i strigau că le-a furat pământul, stafii "văzute" şi astăzi. Printre cele mai bântuite locuri sunt amintite şi biserica din Abington, comitatul Cambridgeshire şi Zeal Monachorum din Devon, unde se spune că îşi face apariţia spectrul unei păsări. Sătenii din Stanney se tem de apariţiile fantomatice ale unei raţe.

Stafiile din Turnul Londrei

Turnul Londrei, vechile castele şi conace fac desigur parte din locurile bântuite de fantome din Marea Britanie. Printre acestea se numără: Blickling Hall din Norfolk, Castelul Dunster din Somerset sau Newton Hose din Dinefwr. Se spune că în Turnul Londrei îşi face apariţia regina Anna Boleyn (care a fost decapitată de Henric al VIII-lea) în fruntea unei procesiuni de lorzi şi doamne.





În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite