Banca Mondială va ajuta Haiti cu 100 milioane de dolari - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre ajutorul acordat de Banca Mondială statului Haiti, revenirea lui Nelson Piquet Jr. la Nascar sau moartea a patru soldaţi americani în Afganistan. Printre alte subiecte, preluarea Arsenalului nu este iminentă, iar Hillary Clinton îşi scurtează turneul în Asia.

Banca Mondială va ajuta Haiti cu 100 milioane de dolari. Banca Mondială a anunţat miercuri că va debloca 100 de milioane de dolari de urgenţă pentru Haiti, lovit cu o zi înainte de un violent seism, transmite AFP. "Banca Mondială va contribui cu 100 de milioane de dolari la finanţări suplimentare pentru a sprijini restabilirea şi reconstrucţia ţării", a indicat instituţia internaţională, într-un comunicat la Washington. Această sumă se va adăuga altor două deja deblocate pentru această ţară care este una dintre cele mai sărace din lume şi unde proiectele BM sunt finanţate numai prin ajutoare şi nu împrumuturi.

Nelson Piquet Jr. revine, în campionatul Nascar. Pilotul brazilian Nelson Piquet Jr a anunţat că va participa la Campionatul automobilistic nord-american Nascar în februarie, întrucât nu are echipă pentru a alerga în Formula 1, după licenţierea sa de la Renault şi mărturiile sale în scandalul Crashgate. "Mi-am petrecut ultimele luni evaluând cu grijă alternativele pentru acest an. A trebuit să aleg o direcţie şi a fost o decizie greu de luată. Primele mele 18 luni în Formula 1 nu s-au petrecut exact cum am prevăzut, astfel că am decis să fac altceva, diferit", a explicat Piquet Jr. pe site-ul său, potrivit BBC.

Patru soldaţi americani şi unul francez ucişi în Afganistan.
Patru soldaţi americani şi un soldat francez au fost ucişi miercuri în estul şi sudul Afganistanului, au anunţat forţa internaţională a NATO şi guvernul francez. În timpul dimineţii, doi soldaţi americani au fost ucişi de explozia unui dispozitiv artizanal în estul ţării. Apoi, Ministerul francez al Apărării a anunţat, citat de BBC, moartea unui subofiţer francez pe drumul legând Bagram de Nijrab. Acesta este al treilea militar francez ucis în trei zile.

Preluarea Arsenalului nu este iminentă, declară Gazidis. Directorul general al clubului englez de fotbal Arsenal Londra, Ivan Gazidis, a afirmat că nu are niciun indiciu în privinţa preluării de către unul dintre principalii acţionari, Stan Kroenke sau Alisher Usmanov, în totalitatea a grupării. "Nu am niciun indiciu de la niciun acţionar privind lansarea iminentă a unei preluări. Clubul subzistă nevoilor sale, nu avem nevoie de investiţii exterioare", a declarat Gazidis potrivit ESPN.

Hillary Clinton îşi scurtează turneul în Asia. Secretarul de stat american Hillary Clinton a anunţat miercuri că îşi scurtează turneul actual în Asia ca urmare a seismului care a lovit Haiti. Preşedintele Barack Obama "este de acord asupra faptului că eu trebuie să îmi continui turneul, dar şi că noi ar trebui să găsim mijlocul de a-l scurta", a declarat şeful diplomaţiei americane, în faţa jurnaliştilor care o însoţesc pe insula americană Hawai, în Pacific potrivit The New York Times.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite