O femeie sinucigaşă a ucis pelerini şiiţi în Irak - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre un atac sinucigaş asupra pelerinilor şiiţi, vizita preşedintelui american în Indonezia şi Australia sau incidentul armat din care a scăpat Predrag Mijatovic. Printre alte subiecte, John Lewis este sponsorul oficial 2012 London Olympics, iar Beijingul este chemat să nu sancţioneze întreprinderile americane.

O femeie sinucigaşă a ucis pelerini şiiţi în Irak. O femeie sinucigaşă cu bombă a acţionat în nord-estul Bagdadului, omorând peste 40 de persoane şi rănind ale 100. Cele mai multe victime sunt pelerini şiiţi, care efectau călătoria tradiţională la Karbala, la 80 de kilometri de capitala Irakului. În ultimii ani pelerinajul a fost ţinta unor atacuri similare, de care au fost acuzaţi extremişti suniţi, scrie BBC.

Obama va vizita Indonezia, Australia luna viitoare. Preşedintele Statelor Unite Barack Obama va efectua prima sa vizită în străinătate în acest an în luna martie, vizitând Indonezia şi Australia, transmite The Washington Post. Vizita va fi un fel de întoarcere acasă a lui Obama, care când era copil a trăit mai mulţi ani în Indonezia, cea mai populată ţară musulmană din lume. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Robert Gibbs a declarat că Obama va lansa un parteneriat oficial multilateral cu Indonezia în timpul vizitei.

Predrag Mijatovic a scăpat, la un minut, de împuşcături. Predrag Mijatovic, fostul fotbalist şi apoi director al clubului spaniol de fotbal Real Madrid, a ieşit nevătămat dintr-o discotecă din Novi Sad (Serbia), cu câteva minute înainte ca aici să se declanşeze un schimb de focuri, în cursul cărora au fost rănite 4 persoane, scrie presa sârbă, transmite El Mundo.

John Lewis, sponsorul oficial 2012 London Olympics. John Lewis va fi oficial Departamentul vânzări al Jocurilor Olimpice de vară din 2012, de la Londra, după ce a semnat pentru a deveni al 26-lea sponsor indigen al Jocurilor. Firma britanică de vânzări cu amănuntul a primit statutul de sponsor contra unei sume de 10 milioane de lire sterline. John Lewis va vinde mărfurile cu emblema JO la un nou magazin, care va fi realizat în apropiere de Olympic Park, din estul Londrei, precum şi la magazinul existent, în Oxford Street, din centrul Londrei, potrivit CNBC.

Beijingul chemat să nu sancţioneze întreprinderile americane. Statele Unite au chemat luni Beijingul să nu sancţioneze întreprinderile americane ca represalii la un contract de vânzare de arme americane către Taiwan, care a provocat furia Chinei. În timp ce este ridicat tonul între Beijing şi Washington în legătură cu această vânzare anunţată săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a declarat că Statele Unite vor să întreţină cu China o relaţie care să permită exprimarea dezacordurilor lor într-un loc public, menţionează The NewYork Times.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite