Avionul lui François Hollande a fost lovit de un fulger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul preşedintelui Franţei, Francois Hollande, a fost lovit de fulger, în drum spre Berlin. Hollande a plecat din nou spre Berlin, cu acelaşi avion.

Avionul lui Francois Hollande decolase de la Paris şi se îndrepta spre Berlin, unde noul preşedinte al Franţei trebuie să se întâlnească, în cursul serii, cu cancelarul Angela Merkel. Este prima vizită externă a noului lider de stânga din Hexagon.
Însă, potrivit Ministerului francez al Apărării, avionul prezidenţial francez e posibil să fi fost atins de un fulger în timp ce traversa o zonă cu intemperii şi a revenit pe aeroportul din Paris. Şeful de stat francez a plecat din nou spre Germania, scrie AFP, citând Ministerul Apărării. Cu acelaşi avion.

Televiziunile franceze abia schimbaseră subiectul ceremoniei de învestire, după peste şase ore de transmisiuni în direct. Au trebuit să revină.

Vremea, potrivnică pe tot parcursul zilei

Şi nu a fost prima dată în decursul zilei că i-au făcut probleme condiţiile meteo. Cu siguranţă, ziua în care a devenit oficial preşedinte al Franţei a fost una cu peripeţii pentru François Hollande. Încă de dimineaţă, după ceremonia de învestire, a avut de înfruntat o ploaie mocănească în automobilul deschis din care saluta mulţimea. A fost udat până la piele, nu mai vedea nimic prin ochelari. "Căsătoria cu ploaie e o căsătorie fericită", spun francezii. Dar nu se ştie exact cum e în cazul învestiturii, comentează publicaţia "Closer".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite