Cel puţin 16 morţi în atentatul care a vizat un hotel situat în apropiere de Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 16 persoane au fost ucise într-un atac sinucigaş revendicat de talibani împotriva unui hotel aflat în apropiere de Kabul, a anunţat vineri Ministerul afgan de Interne, relatează AFP.

"Patru sau cinci atacatori au fost implicaţi în atentat. Doi dintre ei au fost ucişi, iar alţi trei rezistă", a declarat un oficial local.

Ministerul de Interne a anunţat că mai mulţi civili luaţi ostatici de talibani au fost eliberaţi, fără a preciza numărul exact al acestora.

Insurgenţii au lansat în noaptea de joi spre vineri un atac sinucigaş, revendicat de talibani, împotriva unui hotel din apropiere de Kabul, pe malul lacului Qargha, la circa zece kilometri de centrul capitalei.

Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al insurgenţilor, a declarat prin telefon că talibanii au lansat atacuri împotriva unor hoteluri frecventate de străini, deşi un singur atac a fost confirmat până în prezent de poliţie.

Forţele de securitate afgane şi trupele coaliţiei luptă împotriva talibanilor la faţa locului, a declarat pentru AFP un purtătorul de cuvânt al ISAF, forţa NATO în Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite