Autorul atentatului de la Lockerbie trăieşte într-o vilă de lux - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul atentatului de la Lockerbie trăieşte într-o vilă de lux

Bărbatul condamnat pentru atentatul de la Lockerbie trăieşte alături de familia sa într-o vilă de lux din Libia, după şase luni de la eliberarea din închisoare pe motiv că mai are doar trei luni de trăit, informează The Telegraph. Doctorul londonez care l-a examinat pe Abdelbaset Ali Mohmed al-Megrahi, care suferă de cancer în fază terminală a stabilit că acesta ar urma să moară în decembrie 2009. Mohmed  este autorul atentatului din 1988 de la Lockerbie, în care au fost ucişi 270 de oameni.

Inundaţiile din insula portugheză Madeira au provocat 32 de morţi

Cel puţin 32 de persoane au murit ca urmare a ploilor puternice care au lovit insula portugheză Madeira, susţin autorităţile citate de BBC. Alte 68 de persoane au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri, însă nu se ştie dacă printre acestea se află şi turişti. Aeroportul de pe insulă a fost închis, iar oamenii au fost sfătuiţi să stea în casă. Ploile puternice din ultimele zile au provocat numeroase alunecări de teren şi căderea copacilor, mai multe autospecale fiind blocate în drumurile nepracticabile.

Studenţi canadieni salvaţi din mare

Toţi cei 64 de studenţi precum şi echipajul de pe ambarcaţiunea cu vele a unei şcoli canadiene care s-a scufundat în apropierea coastei braziliene au fost salvaţi, relatează CNN. "Este tragic că am pierdut nava, însa am înregistrat o victorie prin salvarea tuturor pasagerilor", a declarat coordonatorul ehipei de salvare. Nava s-a scufundat vineri dimineata din cauza vântului puternic.

Casa Alba are o noua propunere pentru reforma sanatatii

Casa Albă va dezvălui luni ultima propunere pentru reforma sistemului de sănătate, informează Reuters. Obama le-a cerut democraţilor şi republicanilor să cadă de comun acord la summit-ul pe care îl va găzdui joi pentru reînnoirea eforturilor de revizuire a sistemului de sănătate, una dintre priorităţile sale de politică internă. "Ceea ce se urmăreşte în această întrevedere este să ne arate nu numai dacă suntem capabili sa rezolvam aceasta problema, ci daca putem da de cap oricarei situatii", a comentat Obama.

Doua persoane au murit în California în urma unui avion prabusit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în curtea unei case din California, provocând moartea celor două persoane aflate la bord, dar nu au existat şi alte victime sau pagube la sol. În urma impactului, aeronava care decolase de pe aeroportul din San Carlos a luat foc, potrivit MSNBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite