Turcia îl va expulza pe ambasadorul Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcia a decis să-l expulzeze pe ambasadorul Israelului de la Ankara după ce un raport ONU a dezvăluit noi detalii despre uciderea a nouă activişti pro-palestinieni turci de către forţele israeliene. Oficialii de la Ankara au precizat, totodată, că vor înceta orice acord militar cu autorităţile de la Ierusalim.

Nouă cetăţeni turci, activiţi pro-palestinieni au murt în mai 2010 pe o ambarcaţiune care a fost asaltată de forţele armate israeliene.

"The New York Times" a publicat fragmente dintr-un raport ONU asupra evenimentelor de anul trecut, care dezvăluiau că israelienii au folosit "forţă excesivă şi nejustificată" când au interceptat nava turcă cu pro-palestinieni care încerca să ajungă la Fâşia Gaza.

Relaţiile dintre cele două stat au devenit din ce în ce mai tensionate încă de anul trecut, dar au culminat astăzi când autorităţile de la Ankara au decis să-l expulzeze pe ambasadorul Israelului de la Ankara, Gabby Levy.

Ministrul de externe al Turciei, Ahmet Davutoglu, a declarat că cele faptele descrise în raport sunt "inacceptabile", statul turc aşteptând scuze din partea Israelului în ceea ce priveşte uciderea celor nouă persoane.

Oficialii de la Ankara au decis, totodată, să încheie orice acord militar pe care l-au semnat cu autorităţile de la Ierusalim, informează BBC News.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite