FOTO VIDEO Răzbunare pentru arestarea unui lider al-Qaeda: Dublu atentat în Pakistan, soldat cu peste 24 de morţi şi 82 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 24 de persoane, printre care şi doi copii, au fost ucise în două atentate, dintre care unul comis de un kamikaze, împotriva forţelor de securitate din Quetta, în sud-vestul Pakistanului. Talibanii au revendicat atacurile comise în semn de răzbunare faţă de arestarea unui lider Al-Qaeda.

Atacurile au avut loc, miercuri, în oraşul Quetta. În primele ore de la atentate, bilanţul morţilor a crescut de la 11 la 24 de persoane, printre acestea numărându-se şi doi copii. Numărul răniţilor depăşeşte 82 de oameni.

Dublul atentat l-a vizat pe un comandant al Frontier Corps, o unitate paramilitară ataşată armatei pakistaneze, responsabilă pentru arestarea lui Younis al-Mauritani, principalul şef pentru "operaţiuni externe al al-Qaeda".

image

Prima explozia a provenit de la o maşină-capcană care a deschis o breşă în zidul reşedinţei comandantului adjunct al Frontier Corps, a explicat Hamid Shakil, un ofiţer de poliţie din Quetta, capitala provinciei Balucistan, citat de AFP.

Ulterior, un kamikaze şi-a detonat bomba în interiorul reşedinţei comandantului adjunct, care este teafăr, a adăugat poliţistul.

image

Purtătorul de cuvânt al Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP), rebelii islamişti pakistanezi care au jurat credinţă Al-Qaeda şi au desfăşurat o campanie extrem de sângeroasă în toată ţara, a revendicat dublul atentat sinucigaş din Quetta într-o convorbire telefonică cu AFP.

"Noi am comis aceste atacuri", a declarat Ehsanullah Ehsan, purtătorul de cuvânt al TTP, dintr-un loc necunoscut. La întrebarea dacă atentatele au fost comise ca represalii faţă de arestarea lui Al-Mauritani şi a celorlalţi doi membri ai Al-Qaida, el a răspuns: "Da".

"A fost o răzbunare pentru arestarea recentă a fraţilor noştri combatanţi, la Quetta", a continuat Ehsanullah Ehsan.

Younis al-Mauritani, "şeful operaţiunilor externe" ale Al-Qaeda, care se ocupă în special de pregătirea atentatelor în Statele Unite, Europa şi Australia, a fost capturat cu doi complici în urmă cu aproximativ zece zile la Quetta, în cadrul unei operaţiuni a serviciilor de informaţii pakistaneze şi americane, condusă de unitatea armată a generalului vizat în dublul atentat de miercuri.

Pakistanul se confruntă cu un val de atentate, majoritatea sinucigaşe, comise în special de talibanii aliaţi cu al-Qaeda, şi care s-au soldat cu moartea a peste 4.600 de persoane în ultimii patru ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite