FOTO VIDEO Atentat cu bombă din faţa Înaltei Curţi din New Delhi: peste 11 morţi şi 51 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce puţin 11 persoane au murit şi alte 51 au fost grav rănite într-un atentat petrecut miercuri dimineaţă, în faţa Înaltei Curţi din New Delhi, situată chiar în centrul capitalei indiene.

Un atentat cu bombă a avut loc astăzi de dimineaţă în faţa Înaltei Curţi din New Delhi, în jurul orei locale 10.15 (07.45 ora României), a anunţat agenţia Press Trust of India (PTI).

"Peste 100 de persoane erau la coadă, la recepţie", a declarat Rahul Gupta, un reclamant al cărui caz urma să fie examinat miercuri de acest tribunal. "A fost apoi o explozie enormă. Am văzut mulţi oameni întinşi pe jos, într-o mare de sânge", a adăugat el.

image

Până în momentul de faţă, bilanţul atacului indică 11 morţi şi 51 de răniţi, scrie Indian Express.

Bomba era "aparent plasată într-o valiză din apropierea recepţiei de la una dintre principalele porţi ale tribunalului", a declarat presei un comisar de poliţie, Dharmendra Kumar. Zona a fost înconjurată de poliţie, în timp ce o mulţime de curioşi se înghesuia în jurul perimetrului de securitate.

"Delhi este o ţintă pentru grupurile teroriste. În acest stadiu, nu este posibil să identificăm autorii", a declarat oficialul guvernamental P. Chidambaram, într-o declaraţie citită în faţa Camerei inferioare a Parlamentului. El a denunţat tentativa acestora de a "instaura teama şi de a destabiliza ţara".

La 13 iulie, India a fost vizată de un triplu atentat, nerevendicat, care s-a soldat cu 26 de morţi la Bombay.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite