VIDEO O femeie din Afganistan va fi eliberată din închisoare după ce se va căsători cu violatorul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost violată de soţul verişoarei sale
Femeia a fost violată de soţul verişoarei sale

Preşedintele afgan Hamid Karzai a iertat joi o femeie condamnată la 12 ani de închisoare pentru că a făcut sex în afara căsătoriei, după ce a fost violată de o rudă, informează AP.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui afgan a anunţat că femeia de 19 ani a acceptat să se căsătorească cu violatorul său.

Gulnaz a povestit cum soţul verişoarei sale, cu haine murdare, a intrat în casa şi a închis ferestrele şi uşa. Chiar dacă ea a început să ţipe, strigătele ei de ajutor nu au putut fi auzite, deoarece bărbatul i-a pus mâna la gură.

Soarta sa a fost surprinsă într-un documentar care a fost blocat de Uniunea Europeană.

Mai mult de 5.000 de persoane au semnat recent o petiţie prin care îi cereau lui Karzai eliberarea femeii.

Aceasta a rămas însărcinată în urma violului şi a dat naştere copilului în spatele gratiilor.

În anul 2008, într-un raport intitulat “Omenirea în stare de şoc”, se vorbea despre femei afgane adulte şi fetiţe de până în 7 ani asupra cărora se înregistrau diverse abuzuri şi atacuri, de obicei în cadrul propriilor familii. 87% din femeile din Afganistan se plângeau de această situaţie, jumătate dintre ele fiind abuzate sexual.

Mai mult de 60% din căsătorii sunt forţate, şi, în ciuda faptului că legea le interzice, 57% dintre  mirese au sub 16. Multe dintre aceste fete sunt oferite ca plata ipotecii unor imobile sau ca o răscumparare a unei greşeli, o decontare a unei datorii. Din această cauză, Afganistanul este singura ţară din lume cu o rată de suicid mai mare în rândul femeilor decât a bărbaţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite