Premierul Japoniei a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naoto Kan a anunţat, vineri, că demisionează din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Japonia, ceea ce presupune şi renunţarea la funcţia de şef la Guvernului.

"Demisionez astăzi din funcţia mea de preşedinte al partidului", a spus Kan, într-o întâlnire cu membri ai conducerii Partidului Democrat, potrivit agenţiei Jiji, citată de BBC News.

Alegerile pentru desemnarea viitorului lider vor avea loc luni, iar învingătorul va fi desemnat marţi de Parlament în funcţia de prim-ministru.

Sistemul politic nipon s-a dovedit a fi ineficient, scrie BBC News, care aminteşte că următorul care va deţine funcţia de premier al Japoniei va fi al şaselea din septembrie 2006 încoace.

Sfârşitul lui Kan ca prim-ministru a început din 2 iunie 2011, când Parlamentul şi-a retras votul de încredere. Aflat în faţa unei rebeliuni chiar în sânul partidului său, pusă la cale de predecesorul său la şefia Executivului, Yukio Hatoyama, Naoto Kan a promis că va demisiona la o "dată ulterioară".

Kan urmează să susţină o conferinţă de presă vineri seară, în cursul căreia va anunţa oficial demisia guvernului.

Naoto Kan, în vârstă de 64 de ani, ales în iunie 2010 la conducerea Partidului Democrat, a fost atacat dur, timp de mai multe luni, de opoziţia conservatoare, dar şi de membri ai propriului partid, pentru modul în care a gestionat urmările catastrofei din 11 martie.

Cu popularitatea în scădere continuă în sondajele de opinie, premierul de centru-stânga a fost criti

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite