Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi după ce un avion a ieşit de pe pistă în Indonezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion cu aproximativ 100 de pasageri la bord a ieşit de pe pistă şi a plonjat într-un râu, marţi, la aterizarea în Indonezia, provocând rănirea a cel puţin 20 de oameni, au spus oficialii.

Avionul Boeing 737 al companiei indoneziene Merpati s-a rupt în bucăţi în timp ce a ieşit de pe pistă pe aeroportul Manokwari, capitala provinciei Papua Occidentală, a declarat Bhakti Singayuda, directorul general al aviaţiei civile.

"A ieşit de pe pistă şi bucăţi din el au aterizat în râu",  a spue el referindu-se la un canal navigabil aflat la aproximativ 200 de metri de pistă. "Toţi cei 103 pasageri şi şase membri ai echipajului sunt în siguranţă. Unii dintre ei sunt răniţi, astfel că au fost duşi la spital", a completat el.

Vremea rea, ceaţa şi ploaia au jucat un rol important în accidentul aviatic , a spus el. La spitalul de urgenţă Manokwari  au fost aduşi aproximativ 20 de persoane cu răni la membre şi la cap.

Martorii spun că aripa stângă s-a rupt atunci când avionul a intrat în copaci, iar cabina de pilotaj aproape că a fost smulsă.

Avionul zbura pe o rută internă de la Sorong la Manokwari, pe o distanţă de aproximativ 340 km.

Marele arhipelag al Indoneziei se bazează foarte mult pe transportul aerian, dar are una dintre cele mai nesigure linii aviatice din Asia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite