Un feribot s-a scufundat în Indonezia, cel puţin 23 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 23 de persoane au murit după ce un feribot s-a scufundat pe coastele insulei indoneziene Sumatra, informează BBC News.

Autorităţile de la Jakarta nu cunosc exact numărul celor recuperaţi din apele ocaenului. Şeful poliţiei din oraşul indonezian Riau din insula Sumatra a declarat, pentru BBC că numărul celor salvaţi ajunge la 218 persoane. Anterior declaraţiile oficialilor vorbeau de 292, respectiv 232 de supravieţuitori. Există voci potrivit cărora capacitatea maximă a feribotului era de 273 de persoane.

În prezent, circula mai multe ipoteze privind cauzele care au dus la scufundarea navei, printre care condiţiile meteo nefavorabile şi valurile uriaşe de circa şase metri. De afltefl, eforturile de recuperare a supravieţuitorilor au fost îngreunate de vremea proastă.

Feribotul făcea legătura între Insula Batam şi Sumatra. Potrivit oficialilor, nava s-a scufundat la circa 90 de minute de la începerea călătoriei.

Arhipeleagul indonezian este format din peste 17.000 de insule, legate între ele printr-o amplă reţea de nave şi beriboturi. În ultimii trei ani, peste 800 de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente maritime în Indonezia.

Cele mai recente tragedii maritime:

- 11 ianuarie 2009: Cel puţin 232 de persoane au decedat în urma scufundării unui feribot pe coastra insulei Sulawesi
- 11 iulie 2007: O navă cu circa 70 de persoane la bord s-a scufundat în apele din estul arhipeleagului indonezian
- 22 februarie 2007: Cel puţin 42 de persoane au murit după ce un feribot a luat foc în plin voiaj
- 30 decembrie 2006: Peste 400 de persoane au fost înghiţite de ape după scufundarea unui feribot între insulele Borneo şi Java
- 7 iulie 2005: Aproximativ 200 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un feribot a fot înghiţit de ape în estul Indoneziei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite