China: Urşii panda sunt protejaţi de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un centru de cercetare şi reproducere a urşilor panda din nord-vestul Chinei a fost închis pentru vizitatori ca măsură de precauţie, pentru ca exemplarele pe care le deţine să nu se infecteze cu virusul gripei porcine, informează Associated Press.

Nu se ştie cu certitudine dacă urşii panda se pot îmbolnăvi de gripă porcină, însă autorităţile chineze au decis să nu rişte, după ce în SUA au fost semnalate cazuri de animale domestice care au fost infectate cu virusul A(H1N1).

Temperaturile foarte scăzute şi căderile de zăpadă din ultima săptămână din provincia Shaanxi, unde se află acest centru de protecţie a urşilor panda, au dus la apariţia simptomelor de gripă la mulţi dintre îngrijitori.

Astfel, centrul a interzis vizitarea urşilor panda, a oprit activităţile de recrutare de noi voluntari şi i-a trimis acasă pe angajaţii care prezentau simptome de gripă,.

Conform Xinhua, la centrul din provincia Shaanxi se află 21 de urşi panda uriaşi.

Primul deces din cauza gripei porcine în provincia Shaanxi a fost anunţat la data de 20 noiembrie, iar alte 13 persoane din această regiune au contactat boala, conform agenţiei chineze de presă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite