Sinucidere cu 11 lovituri de cuţit. Cum transformă poliţia din China moartea unui funcţionar anticorupţie în suicid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii familiei lui Xie Yexin, revoltaţi de anunţul poliţiei FOTO: shanghaiist.com
Membrii familiei lui Xie Yexin, revoltaţi de anunţul poliţiei FOTO: shanghaiist.com

Se întâmplă în China. Un funcţionar anticorupţie chinez a fost găsit mort în biroul său, cu 11 lovituri de cuţit în trupul său. Poliţia a stabilit cauza decesului: sinucidere.

Xie Yexin, în vârstă de 46 de ani, era oficialul responsabil în lupta împotriva corupţiei în provincia chineză Hubei. Cadavrul lui a fost găsit marţi în biroul său din oraşul Jingzhou, trupul său prezentând urmele a 11 înjunghieri. Alături de el a fost găsit un cuţit, scrie "East Day".

Conform autopsiei, bărbatul a primit 11 lovituri de cuţit, din care cel puţin una i-a tăiat gâtul şi secţionat traheea.

La două zile după demararea investigaţiilor, Poliţia din Jingzhou a ţinut o conferinţă de presă unde a anunţat cauza decesului: sinucidere. Anchetatorii au precizat că Xie Yexin şi-ar fi curmat singur viaţa din cauza unor probleme legate de muncă.

Familia bărbatului a respins imediat concluzia Poliţiei, fiind convinsă că Xie nu avea cum să se înjunghie singur de 11 ori.

Harakiri de 11 ori?

Reacţii puternice au apărut şi pe internet, unde utilizatorii ironici, dar şi revoltaţi au comentat incredibila putere de rezistenţă a lui Xie capabil să-şi provoace repetate harakiri-uri. Zeci de mii de internauţi chinezi şi-au exprimat online dubiile puternice cu privire la "sinuciderea" funcţionarului anticorupţie cu 11 lovituri de cuţit.

Într-o ţară în care presei i se pune botniţă, cybermilitanţii chinezi folosesc adesea internetul pentru a denunţa ceea ce consideră ei ca fiind erori judiciare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite