Industria de apărare a Japoniei a fost ținta unui atac informatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Industria de apărare a Japoniei a fost ținta unui atac informatic
Industria de apărare a Japoniei a fost ținta unui atac informatic

Cel mai mare producător de armament din Japonia, Mitsubishi Heavy Industries (MHI), a fost victima unor atacuri informatice care ar avea ca țintă informații despre rachete, submarine și centrale nucleare, informează BBC News online.

Angajații au primit mesaje care i-au păcălit să acceseze pagini web false și să-și dezvăluie datele conturilor. Atacurile, despre care se crede că sunt primele de acest fel împotriva industriei de apărare a Japoniei, au fost pornite din afara rețelei companiei.

Un reprezentant al companiei a declarat că au fost găsiți viruși pe mai mult de 80 de servere și calculatoare luna trecută, dar că nu au fost găsite scurgeri de informații.
Ministerul Apărării nipon a cerut companiei să demareze o investigație. Oficialii s-au înfuriat când au aflat despre incindent din presa locală. „Ministerul Apărării va decide dacă informațiile sunt importante sau nu. Nu este decizia MHI", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Reuters.

Potrivit postului de televiziune NHK, virușii au avut ca destinație calculatoarele de pe un șantier naval din Nagasaki, unde se construiesc distrugătoare, și de la o fabrică din Kobe, care construiește submarine și piese pentru centrale nucleare. De asemenea, o fabrică din Nagoya, unde compania proiectează și construiește sisteme de ghidare și propulsie pentru rachete, ar fi fost compromisă.

Există, de asemenea, informații că unele site-uri ale guvernului japonez, inclusiv cel al biroului premierului, au fost atacate.

Luna trecută, un document al ministerului apărării japonez a cerut o protecție mai bună împotriva atacurilor informatice, după ce câțiva producători de armament din SUA au fost loviți de mai multe ori de atacuri cibernetice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite