VIDEO Inundaţiile au provocat moartea a cel puţin 123 de oameni în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 123 de persoane au murit sau au fost declarate dispărute în două provincii chineze de la 15 iulie în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale, au anunţat luni surse oficiale.

Opt persoane au murit şi alte 57 sunt declarate dispărute după o alunecare de teren produsă duminică în oraşul Ankang din provincia Shaanxi (nord-est), a anunţat Guvernul pe site-ul său de Internet.

În această localitate, râul Han a atins niveluri de neegalat în ultimii 50 de ani, în urma precipitaţiilor care s-au abătut vineri, determinând evacuarea a peste 100.000 de locuitori, potrivit aceleiaşi surse, informează Mediafax.

În provincia vecină, Sichuan, doi afluenţi ai râului Yangtse au depăşit cu nouă metri nivelul de alertă şi au inundat numeroase localităţi, a anunţat presa locală.

Televiziunea de stat a difuzat imagini care înfăţişează cursuri de apă ce devarsă noroi în zonele urbane vecine, obligând locuitorii să găsească refugiu la etajele superioare ale imobililelor.

În total, 123 de persoane au murit sau au fost declarate dispărute în Shaanxi şi Sichuan începând de joi, a anunţat Ministerul pentru Afaceri Civile.

Peste 700.000 de persoane au fost evacuate.

China se confruntă de două luni cu cele mai grave inundaţii din ultimul deceniu, în timp ce nivelurile de alertă în cazul lacurilor, râurilor şi unor porţiuni ale marelui fluviu chinez Yangtse au fost depăşite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite