Un elicopter militar american s-a prăbuşit în Afganistan, având patru persoane la bord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un elicopter militar s-a prăbușit în Afganistan
Un elicopter militar s-a prăbușit în Afganistan

Un elicopter american tip Blackhawk având patru persoane la bord, aparent militari americani, s-a prăbuşit, joi, în sud-vestul Afganistanului, conform anunţului unui oficial american al Apărării, relatează AFP.

Accidentul pare a fi cauzat de "condiţiile meteo rele", dar nici o posibilitate nu a fost înlăturată, a declarat oficialul, el nefiind în măsură să precizeze dacă persoanele de la bord au murit sau au fost doar rănite.

"Zona accidentului a fost securizată", a afirmat ISAF (Forţa militară NATO în Afganistan), adăugând că o anchetă privind cauzele accidentului va fi demarată.
În regiunea sud-vestică a Afganistanului sunt trimişi aproximativ 20.000 de militari din cadrul US Marine Corps.

Deşi pierderile de elicoptere ale NATO sunt frecvente în Afganistan, s-a întâmplat foarte rar ca ele să fie doborâte de tirurile talibanilor, conform ISAF.

Pe 16 martie, 12 militari turci şi doi civili au murit într-un accident al unui elicopter turc făcând parte din contingentul ISAF, în împrejurimile Kabulului.

Şase militari americani au murit pe 19 ianuarie într-un accident al unui alt elicopter de tip CH-53 Sea Stallion, la Musa Qala, un district al provinciei Helmand, informează Mediafax.

Evenimentul cel mai sângeros s-a petrecut pe 5 august 2011, atunci când un elicopter Chinook american a fost doborât în apropiere de Kabul de o rachetă RPG lansată de talibani, premieră de la începerea conflictului în 2001.

Opt afgani şi 30 de americani, dintre care 22 membri Navy Seals care făceau parte din aceeaşi unitate care l-a eliminat pe Osama ben Laden, au fost ucişi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite