Turcia demască o lovitură de stat / 20 de persoane arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum 13 min.Poliţia turcă a arestat astăzi aproximativ 20 de persoane, printre care şi ofiţeri militari, în cadrul unei investigaţii demarate în urma sesizării unui complot privind răsturnarea actualului guvern, transmite cotidianul The Guardian.

Operaţiunea a făcut parte din investigarea reţelei "Ergenekon", o grupare militară de dreapta despre care procurorii spun că a pus la cale răsturnarea partidului din care face parte primul ministru turc.

Mai citeşte şi:

image

Suspecţii au fost reţinuţi, potrivit postului de televiziune NTV, în opt oraşe. Nu au fost dezvăluite detalii referitoare la numele acestora. Peste 200 de civili şi ofiţeri militari sunt acuzaţi de apartenenţă la gruparea Ergenekon, scrie publicaţia britanică The Guardian în ediţia online.

Aproape 40 de ofiţeri, printre care generali şi amirali, au fost acuzaţi recent în cadrul unei tentative separate de puci. Criticii acuză partidul de guvernământ AK că foloseşte anchetele pentru a-i reţine pe oponenţi.

Armata turcă - care s-a autointulat gardian al ordinii seculare turceşti - a răsturnat patru guverne din 1960 până în prezent, cu toate că puterea sa s-a mai diminuat în ultima timp.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite