Tensiuni între Ankara şi Damasc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Atlanticului de Nord se va reuni mâine, la cererea autorităţilor de la Ankara, după ce un avion de luptă turc a fost doborât vineri, în Marea Mediterană, de armata siriană, relevă Reuters.

Turcia a acuzat Siria că a doborât unul dintre avioanele sale de vânătoare, care se afla în misiune de antrenament în spaţiul aerian internaţional, şi nu în spaţiul sirian, cum a afirmat Damascul. Totodată, Ankara a avertizat Damascul să nu provoace militar Turcia.

„Nimeni nu îşi poate permite să pună la încercare capacităţile (militare) ale Turciei", a afirmat şeful diplomaţiei turce, Ahmet Davutoglu, într-un interviu acordat postului public de televiziune TRT. „Potrivit concluziilor noastre, avionul a fost doborât în spaţiul aerian internaţional, la 13 mile marine de Siria", a declarat Davutoglu.

Totuşi, acesta a admis că, pentru scurt timp, avionul de tip F-4 Phantom a intrat în spaţiul aerian sirian. Davutoglu a insistat asupra faptului că avionul nu era implicat în „nicio misiune, deci nici în cea de strângere de informaţii". Resturile aparatului de zbor au fost localizate ieri, în Mediterana, la circa 1.000 de metri adâncime, dar nu existau informaţii referitoare la cei doi membri ai echipajului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite