VIDEO Rusia dezminte implicarea în protestele violente din Kîrgîzstan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video: poliţia arestează protestatari din Bishkek
Captură video: poliţia arestează protestatari din Bishkek

Rusia a dezminţit implicarea sa în protestele desfăşurate  în Kîrgîzstan. Oficialii afirmă că au cerut Guvernului de la Bişkek să nu recurgă la forţă împotriva manifestanţilor opoziţiei, pentrua "evita vărsarea de sânge".

"Le cerem insitent părţilor implicate în conflict să nu recurgă la violenţe, pentru a evita vărsarea de sânge", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko, într-un comunicat.

Karasin a respins acuzaţiile privind implicarea Rusiei în evenimentele din Kîrgîzstan.

"Există tentative de a face o legătură într-o manieră artificială între situaţia din Kîrgîzstan şi politica Rusiei din Asia centrală", a precizat el.

Pe de altă parte reprezentantul Direcţiei Poliţiei Criminalistice din Moscova, Maksim Dementiev, citat de RIA Novosti, a declarat că terorismul este finanţat în Rusia de societăţi fictive prin intermediul cărora se spală sume mari de bani.

"Terorismul în Rusia este finanţat de unele societăţi fictive care legalizează banii murdari. Acest fenomen nu este observat la Moscova, ci în regiuni, şi noi suntem conştienţi de acest lucru", a declarat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite