Primul eveniment Mr. Gay din China, oprit de poliţie înainte să înceapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt bărbaţi ar fi participat la concursul Mr. Gay China
Opt bărbaţi ar fi participat la concursul Mr. Gay China

Primul spectacol public gay organizat în China a fost oprit de poliţie doar cu o oră înainte de momentul deschiderii, spun organizatorii, citaţi de BBC.

Evenimentul "Mr Gay China" a fost gândit pentru a marca o nouă deschidere faţă de comunitatea homosexualilor din China. Organizatorii au declarat că poliţia i-a informat despre această operaţiune motivând că nu au respecat procedurile legale întocmite iniţial.

Vezi aici video cu prezentarea celor opt concurenţi pentru Mr. Gay China

Homosexualitatea a fost interzisă în China până în 1997 şi oficialii au descris-o ca pe o boală mintală până în 2001.

Organizatorul evenimentului, Weng Xiaogang, spera ca această festivitate să marcheze un pas către gradul de conştientizare mai mare al persoanelor homosexuale din China. Participanţii sperau că "Mr Gay China" ar fi pus capăt unor stereotipuri despre homosexualitate şi ar fi demonstrat lumii întregi că homosexualii sunt acceptaţi în China.

Unul dintre arbitrii spectacolului, Weng Xiaogang, a declarat că în opinia sa, motivul întreruperii acestui spectacol a avut o legătură cu problema homosexualităţii. Cei opt concurenţi s-au aflat în competiţie pentru câştigarea dreptului de a reprezenta China la concursul mondial Mr Gay de luna viitoare, din Norvegia.

Evenimentul, care avea loc într-un club de noapte din Beijing, ar fi inclus o prezentare de modă şi o rundă de întrebări şi răspunsuri cu concurenţii. Cei aproximativ 150 de oameni care veniseră să participe la eveniment , majoritatea de la organizaţii media, n-au găsit decât o scenă goală.

Concurentul Jiang Bo, în vârstă de 29 ani, a declarat pentru Reuters: "Este un dezastru. Sunt foarte dezamăgit. Credeam că guvernul devine mai tolerant. Făceau un pas mare. Toată lumea credea că prin acest eveniment China ar fi făcut un lucru foarte bun, dar acum suntem toţi dezamăgiţi".

Xue Fei, un alt concurent a spus: "îmi vine să plâng. Chiar voiam să promovăm partea bună a oamenilor gay", în timp ce un alt participant crede că evenimentul a fost oprit din cauză că "am avut prea multă publicitate".

În iunie, anul trecut, organizatorii primul festival gay din China au fost nevoiţi să anuleze două dintre sesiunile lor, iar în caz contrar li s-a spus se vor confrunta cu consecinţe grave dacă nu respectă ordinul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite