VIDEO Podul „Golden Gate“ din Indonezia s-a prăbuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO REUTERS: Podul s-a prăbuşit în momentul în care maşinile circulau pe el
FOTO REUTERS: Podul s-a prăbuşit în momentul în care maşinile circulau pe el

Un pod cu lungimea de 720 metri din provincia indoneziană Kalimantanul de Est, o copie după celebrul pod Golden Gate din San Francisco, s-a prabuşit, sâmbătă, iar zeci de maşini care circulau pe el în acel moment au ajuns în râul Mahakam, scrie „Daily Telegraph".

Cel puţin 11 persoane au murit, peste 30 sunt date disparute şi 39 au fost rănite, în urma acestui accident.

„Este dificil să ştim numărul exact al celor dispăruţi pentru că nu ştim câte maşini şi câţi oameni se aflau în ele în momentul în care podul s-a prăbuşit" a declarat purtatorul de cuvânt al agenţiei pentru gestionarea dezastrelor.

Martorii au povestit că au auzit un zgomot puternic în momentul când structura a cedat, apoi un autobuz şi mai multe maşini şi motociclete au alunecat în râu. O parte dintre supravieţuitori au reuşit să înoate până la mal, însă mulţi au fost prinşi sub dărâmături.

Cauza prăbuşirii nu este cunoscută deocamdată, însă un cablu de susţinere al podului, finalizat în 2002, a cedat în timpul unor reparaţii.
Ministrul pentru Lucrări Publice a declarat că structura a fost slăbită după ce podul a fost în mai multe rînduri lovit de vapoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite