Pakistan: Atentat sinucigaş în Waziristanul de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra militară devastată de antenatul cu maşină capcană
Tabăra militară devastată de antenatul cu maşină capcană

Şase soldaţi au fost ucişi şi alţi zece răniţi după ce o maşină capcană a explodat sâmbătă la Bannu, în nord-vestul Pakistanului.

Un bărbat a pătruns cu o maşină plină cu explozibil într-o tabără militară din Bannu, în Waziristanul de Nord, unde s-a detonat, a explicat Muhammad Shafiq, un oficial al poliţiei locale, citat de AFP.

Bilanţ victimelor ar putea să crească deoarece alţi morţi ar putea fi descoperiţi sub ruine, au mai declarat autorităţile locale.

Tabăra adăpostea militarii care supravegheau zonele de frontieră ale aceastei provincii vecine cu Afghanistanul.

Un purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor din Pakistan a revendicat atentatul, afirmând că acesta a avut drept obiectiv răzbunarea morţii unui comandant taliban, luna trecută, în urma atacului unei drone americcane.

Premierul pakistanez se teme de o lovitură de stat

Şeful guvernului pakistanez, Yousaf Gillani, a acuzat comandamentul militar suprem şi conducerea serviciilor speciale că pregătesc o lovitură de stat militară în ţară. Luând cuvântul în parlament, el a declarat că comandamentul militar şi organele de recunoaştere întreprind tentative de a răsturna preşedintele ales pe cale democratică şi guvernul.

De asemenea, Gillani a atribuit comandamentului militar şi conducerii serviciilor speciale răspunderea pentru faptul că cel mai căutat terrorist din lume, Ossama Bin Laden, care a fost lichidat de americani, a trăit liniştit în Pakistan timp de şase ani.

Intervenţia premierului Pakistanului vine după ce , joi, în presa internaţională a apărut declaraţia purtătorului de cuvânt al militarilor pakistanezi care susţinea că doresc să obţină schimbarea puterii pe cale paşnică.

Primele informaţii despre o lovitură de stat au apărut după ce în presă s-a scurs o cerere de ajutor din partea ambasadorului pakistanez la Washington către liderii armatei americane. Diplomatul cerea ca SUA să intervină pentru a salva autoritatile civile din Pakistan de la o răsturnare de la putere prin forţă.

Mulţi analişti susţin că „scurgerea de informaţii" a fost intenţionată, pentru a-i da în vileag pe conspiratori.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite