"Moarte dictatorului!", bâte şi gaze lacrimogene în Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desfăşurări de forţe ale poliţiei iraniene
Desfăşurări de forţe ale poliţiei iraniene

Sute de iranieni strigă de sâmbătă dimineaţă în centrul Teheranului "moarte dictatorului". Poliţia lui Mahmoud Ajmadinejad intervine în forţă.

Poliţia iraniană a dispersat sâmbătă, cu ajutorul bastoanelor de cauciuc şi a arestat mai multe sute de persoane care încercau să se adune în piaţa centrală din capitala iraniană cu ocazia procesiunilor de Tasua şi Ashura, două zile de doliu religios proprii şiiţilor.

Alte adunări ale unor mici grupuri de opozanţi, care strigau sloganuri ostile preşedintelui Ahmadinejad, au avut loc în apropiere de Universitatea Teheran. Cel puţin doi manifestanţi au fost arestaţi de poliţie, care încerca să împiedice aceste reuniuni.

"Poliţia utilizează gaze lacrimogene, încercând să disperseze o mulţime adunată în cartierul Imamul Hussein, oamenii însă opun rezistenţă şi scandează lozinci antiguvernamentale", potrivit site-ului iranian Jaras, care anterior relatase că forţele de ordine iraniene depun eforturi "disperate" să disperseze simpatizanţi ai opoziţiei în diferite colţuri ale Teheranului.

Mulţi automobilişti şi-au manifestat susţinerea claxonând de fiecare dată când forţele de ordine, pedestre sau pe motociclete, interveneau în forţă asupra manifestanţilor.

Manifestanţii strigau cu precădere "Moarte dictatorului", referinţă la preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, căreia i se spune aşa de la realegerea sa contestată din iunie şi de la reprimarea severă a manifestaţiilor care au urmat după scrutin.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite