Ministrul sud-coreean al Apărării a demisionat în urma bombardamentelor Phenianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coreea de Nord a tras mai multe obuze de artilerie peste graniţa sa de vest, dintre care o parte ar fi lovit insula sud-coreană Yeonpyeong
Coreea de Nord a tras mai multe obuze de artilerie peste graniţa sa de vest, dintre care o parte ar fi lovit insula sud-coreană Yeonpyeong

La două zile de la bombardamentul nord-coreean, asupra insulei Yeonpyeong, soldat cu patru morti, ministrul sud-corean al Apărării,  Kim Tae-Young, a demisionat, informează AFP.

Kim Tae-Young "a dorit să facă un pas în spate pentru a-şi asuma răspunderea pentru recentele incidente", se arată într-un comunicat emis de biroul preşedintelui sud-corean Lee Myung-Bak.

La două zile de la bombardamentele, Seul-ul a anunţat că îşi va întări prezenţa în cele cinci insule din Marea Galbenă situate în apropiere de Coreea de Nord. În acelaşi timp, Phenianul a ameninţat cu lansarea a noi atacuri asupra Coreei de Sud dacă aceasta din urma continuî "atacurile militare nesăbuite" asupra sa.

Liderii de la Phenian susţin că incidentul de luni a fost provocat de Coreea de Sud, care ar fi tras primele tiruri. Seul-ul a declarat, la rândul său, că cei care au încălcat armistiţiul au fost nord-coreenii.

Cele 200 de obuze lansate de nord-coreeni asupra insulei Yeonpyeong este cel mai grav incident dintre cele două state de la războiul din 1950-1953.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite