VIDEO Marele Zid Chinezesc şi 560 de Războinici de Teracotă din ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China a deschis porţile noului parc tematic din Beijing dedicat ciocolatei, informează BBC News. Vizitatorii vor putea vedea aici figurine de ciocolată care au îmbrăcat forma Marelui Zid Chinezesc, cu o lungime de zece metri, şi a 560 de Războinici de Teracotă în miniatură.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, are cinci pavilioane şi două spaţii în aer liber, unde sunt expuse 1.000 de lucrări artizanale realizate din ciocolată. Primele 500 de persoane care vor vizita acest parc inspirat din cartea britanicului Roald Dahl "Charlie şi fabrica de ciocolată" vor putea savura o bucăţică din replica Marelui Zid Chinezesc.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Realizarea parcului a presupus doi ani de muncă, zece milioane de dolari (7,17 milioane de euro) şi folosirea a 80 de tone de ciocolată.Printre temele prezentate se numără "ciocolata în lume şi patrimoniul Chinei". Există, între altele, şi o zonă dedicată modei şi vieţii moderne. Lucrările vor fi ţinute la o temperatură de minus 18 grade.

Parcul se încadrează în efortul depus de Beijing pentru a utiliza spaţiul olimpic al oraşului după Jocurile Olimpice din 2008, a declarat Ma Yinghui, directorul adjunct al Biroului de turism al districtului Chaoyang.

Expoziţia, care se va închide la 10 aprilie, îşi propune să devină un "simbol" al Beijingului în lunile de iarnă. Organizatorii speră să primească între 10.000 şi 20.000 de vizitatori.

Intrarea în parc costă 11,7 dolari (8,2 euro) pentru adulţi şi 8,7 dolari (6,2 euro) pentru bătrâni şi copii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite