VIDEO Kim Jong-un, proclamat "lider suprem" în Coreea de Nord în faţa naţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord s-a adunat din nou în această dimineaţă la Phenian pentru ultima zi a funeraliilor destinate fostului lider Kim Jong-il, moment în care fiul său mai mic Kim Jong-un a fost proclamat "lider suprem".

După trei minute de reculegere, timp în care tancurile, trenurile şi vapoarele au răsunat în voie, Kim Yong-nam, al doilea om în stat după liderul nord-coreean, a adus un ultim omagiu fostului conducător.

"Marea inimă a tovarăşului Kim Jong-il a încetat să mai bată. Plecarea sa neaşteptată şi mult prea devreme dintre noi este o pierdere inimaginabilă pentru partidul nostru şi revoluţie. Coreea de Nord ar putea transforma durerea în forţă şi în curaj de 1.000 de ori mai mare sub conducerea tovarăşului Kim Jong-un", a spus Kim Yong-nam, potrivit BBC.

"Respectatul tovarăş Kim Jong-un este liderul suprem al partidului, statului şi armatei noatre. El a moştenit inteligenţa, curajul li capacitatea de a conduce de la Kim Jong-il", a mai spus Kim Yong-nam în faţa a zeci de mii de oameni.

Kim Jong-il a decedat la 17 decembrie după ce a condus Coreea de Nord timp de 17 ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite