Kârgâzstanul ridică imunitatea preşedintelui Bakiev. Dacă nu se predă, va fi arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imunitatea preşedintelui kârgâz Kurmanbek Bakiev, înlăturat de la putere săptămâna trecută de către opoziţie, a fost ridicată şi el va fi arestat dacă nu se va preda autorităţilor, a anunţat marţi Azimbek Beknazarov, unul din membrii guvernului provizoriu de la Bişkek, transmite BBC News.

Am aşteptat până astăzi ca Bakiev să se predea, dar el participă la întruniri la Djalal-Abad. Ori se va întoarce la Bişkek şi se va preda autorităţilor, ori cu ajutorul serviciilor speciale va fi arestat, a declarat Beknazarov. El a precizat totodată că, începând de marţi, Kurmanbek Bakiev nu se mai bucură de imunitate.

Procuratura Generală a dat ordin de arestare a fostului premier Daniar Usebanov, a ministrului apărării Bakîtbek Kaliev, precum şi a altor demnitari în fostul guvern.

Guvernul provizoriu de la Bişkek a suspendat activitatea Curţii Constituţionale, pe motiv că aceasta a închis ochii asupra ilegalităţilor făcute până în prezent de către regimul lui Bakiev, potrivit BBC News.

Preşedintele Bakiev a declarat marţi, în cadrul unei întâlniri la Djalal-Abad, că opoziţia are pregătit un plan detaliat de acţiuni, dar el personal nu deţine informaţii despre acesta.

Preşedintele Bakiev a fost constrâns să părăsească miercurea trecută capitala kârgâză, în urma confruntărilor violente dintre manifestanţi şi forţele de ordine soldate cu peste 80 de morţi, el refugiindu-se în fieful său din sudul ţării.

Opoziţia a format un guvern provizoriu şi i-a cerut preşedintelui Bakiev să demisioneze, însă acesta a refuzat până în prezent.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite