VIDEO Cel puţin 20 de morţi în urma ploilor torenţiale din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regiunea Kyushu a fost afectată de ploi torențiale Foto: Captură Reuters
Regiunea Kyushu a fost afectată de ploi torențiale Foto: Captură Reuters

Cel puţin 20 de persoane au murit şi 20 au fost declarate dispărute în Japonia în urma ploilor torenţiale care au afectat joi regiunea sudică Kyushu. Potrivit autorităților, 50.000 de persoane au fost evacuate, transmit agențiile internaționale de presă.

Serviciile de intervenţie din prefectura Kumamoto au anunţat că mai multe persoane au rămas blocate în case în urma alunecărilor de teren produse. Guvernul a mobilizat armata pentru a ajuta la operaţiunile de salvare, notează Mediafax.

„Din nefericire, credem că numărul (morţilor şi dispăruţilor) va creşte pe măsură ce vom primi noi informaţii de pe teren", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al autorităţilor din Kumamoto. Echipele de salvare au primit „numeroase cereri" de salvare, a adăugat el. „Vom avea probabil mai multe precipitaţii mai târziu şi vom ridica nivelul de alertă", a spus un alt oficial.

În timpul unei sesiuni parlamentare, premierul Yoshihiko Noda a promis să mobilizeze toate serviciile corespunzătoare pentru a le veni în sprijin locuitorilor. „Am înţeles că este vorba despre precipitaţii record. Vom lua măsurile necesare", a declarat acesta.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite