În următorii patru ani, Tokyo ar putea fi lovit de un cutremur devastator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii japonezi evaluează la 70 la sută riscul producerii unui cutremur cu magnitudinea de cel puţin 7 în zona Tokyo, în următorii patru ani, din cauza intensificării activităţii seismice după 11 martie.

Această estimare a specialiştilor Universităţii din Tokyo se bazează pe datele Agenţiei nipone de meteorologie, potrivit căreia în regiunea Tokyo a fost înregistrată o medie zilnică de 1,48 de cutremure cu magnitudine mai mare de 3 grade de la catastrofa care a distrus în urmă cu peste zece luni coasta de nord-est, scrie AFP.

Seismicitatea a devenit mai importantă în regiunea capitalei, ceea ce antrenează un risc mai mare de producere a unui cutremur puternic, a explicat Naoshi Hirata.

Temerile privind producerea unor cutremure mari pe viitor s-au dublat după seismul cu magnitudinea 9 care a avut loc pe coastele de nord-est ale Japoniei, declanşând un tsunami soldat cu 19.000 de morţi şi un accident nuclear fără precedent la centrala de la Fukushima.

Ultimul cutremur cu un număr mare de morţi în capitală a avut loc la 1 septembrie 1923. Acesta a provocat peste 100.000 de morţi, mulţi fiind victime ale incendiilor.

Japonia, situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, înregistrează în fiecare an pe teritoriul său peste 20 la sută dintre cutremurele cele mai puternice de le planetă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite