Fiul cel mare al lui Kim Jong Il a intrat în secret în Coreea de Nord pentru a-şi lua adio de la tatăl său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii decembrie, Kim Jong-Nam, fiul cel mare al fostului lider al Coreei de Nord, Kim Jong-II, a venit în secret la Phenian pentru a aduce un omagiu tatălui său.

Kim Jong-Nam, 40 de ani, nu a participat la funeraliile tatălui său, din 28 decembrie, pentru a nu da loc unor speculaţii privind lupta pentru succesiunea la putere, informează Vocea Rusiei.

Anul trecut, Kim Jong-Nam a criticat intenţia lui Kim Jong-II de a-l numi succesor pe Kim Jong-Un.
Într-un interviul acordat mass media străine, fiul cel mare al fostului lider nord-coreean a subliniat că a renunţat la orice aspiraţie de a conduce Coreea de Nord, spunând că „nu este interesat de politică".

Jong-Nam ar fi făcut o deplasare în Coreea de Nord la 17 decembrie, cu ajutorul unui paşaport fals, apoi s-a întors pe insula Macao, teritoriu chinez, unde îşi are domiciliul.

Fiul cel mare al fostului dictator nord-coreean a ieşit din cursa pentru succesiune după ce în 2001 a provocat furia tatălui său după ce a încercat să intre în Japonia cu un paşaport fals Dominican. Voia să viziteze Parcul de distracţii Disneyland, de la Tokyo.

S-a spus că ar fi căutat să obţină azil politic în Europa şi că ar fi fost vizat de două tentative de asasinat, dar zvonurile au fost dezminţite ulterior. Fiul mijlociu al liderului nord-coreean, Kim Jong-chol, nu a contat în această cursă pentru că ar suferi de o afecţiune hormonală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite