Legea marțială, decretată în Filipine, după un masacru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Filipinelor, Gloria Arroyo, a decretat legea marţială în provincia Maguindanao, la scurt timp după arestarea guvernatorului ei, Andal Ampatuan Sr, acuzat de a fi legat de un masacru ce a făcut 57 de morţi la 23 noiembrie în insula Mindanao.

Gloria Arroyo ”a luat această măsură importantă ca răspuns la apeluri la dreptate lansate de apropiaţi ai victimelor masacrului de la Maguindanao”, a declarat un purtător de cuvânt prezidenţial.

Membri ai forţelor speciale l-au interpelat pe Andal Ampatuan Sr, la începutul dimineţii, la domiciliul său din această provincie, unde el este guvernator începând din 2001, a anunţat un purtător de cuvânt militar al regiunii, citat de AFP.

Unul dintre fii săi, Zaldy Ampatuan, guvernator al unei zone musulmane autonome în sudul Filipinelor, a fost de asemenea arestat, potrivit armatei.

Un alt fiu al guvernatorului, Andal Ampatuan Jr, primar al unei localităţi a provinciei, s-a predat autorităţilor la trei zile după măcel, prezumtiv legat de alegeri provinciale în 2010, negând a fi responsabil în pofida unor mărturisiri care îl acuză.

Printre cei ucişi, figurează 27 de jurnalişti şi cel puţin 22 de femei, scrie Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite