Teroarea continuă în Rusia: o nouă explozie pe o cale ferată din Daghestan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două femei sinucigaşe au ucis 40 de oameni la metroul din Moscova
Cele două femei sinucigaşe au ucis 40 de oameni la metroul din Moscova

Un dispozitiv exploziv plasat pe o linie de cală ferată a deraiat un tren de marfă duminică dimineaţa în regiunea Caucazului de Nord, în zona Daghestanului, au raportat agenţiile de ştiri din Rusia.

"La 4:05 (0005 GMT), a existat o explozie pe cale ferată din apropiere de satul Pervomaiskoye care a deraiat opt vagoane ale unui tren cu bunuri", o sursa din serviciile de securitate din regiune a declarat agenţiei de ştiri Interfax.

"Nu au existat răniţi sau morţi", a adăugat sursa.

Un tren de pasageri care pleca din oraşul siberian Tyumen către Baku trebuia să treacă pe acea linie două ore mai târziu. Acesta a fost oprit în timp ce şinele de tren sunt reparate, a raportat Interfax.

Militanţii au intensificat atacurile în ultimele luni în întreaga regiune a Caucazului, unde luptătorii islamişti s-au confruntat cu autorităţile locale pro-Kremline şi forţele ruse de securitate într-o insurgenţă sporadică.

Grupul "Emiratul Caucaz", condus de Doku Umarov, a revendicat ambele atacuri sinucigaşe de la metroul din Moscova, de luni, în care au murit  40 de persoane.

Grupul şi-a asumat responsabilitatea şi pentru bombardarea trenurilor de mare viteză Nevsky Express în luna noiembrie, de pe ruta Moscova-St.Petersburg, care a cauzat moartea a 28 de oameni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite